Kysset

en kulturhistorie

Kys er en gestus med mange betydninger. Kysset kan være en hilsen eller en hyldest – et udtryk for erotisk lidenskab, kærlighed, ærbødighed, underdanighed, tilbedelse.

Kysset – en kulturhistorie er en rigt illustreret beretning om kys som gestus, som symbol og billede, som erotisk handling i litteratur og billedkunst fra oldtid til nutiden, fra Gilgamesh til moderne romankunst, fra templernes gudepar til filmens elskende.

Bogen viser og fortæller i ord og billeder kyssets mange udtryk – og de konventioner og regler, der gennem historien har været bestemmende for hvem, hvor og hvordan det har været passende at kysse: Afskedskys, elskovskys, skys, fredskys, judaskys – kys i såvel det offentlige rum som i det private, intime.

Der er et før og et efter. Kysset kan forandre alt. Det kan være frigørende men også livstruende, skæbnesvangert. Og kys kan perverteres. Judaskysset symboliserer svig og forræderi. Skammens kys – heksens kys i djævelens bagdel – er et skræmmebillede på den kvindelige liderlighed.

Kysset – en kulturhistorie er en fortælling om allehånde kys, hellige og profane, mytiske og flertydige, oldgamle og nye.
28,18  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages272
Publish date19 Nov 2021
Published byEpilog
Languagedan
ISBN print9788793844148