Marv

Buy printed book
 
20,57  USD
Handlingen i Marv foregår i Balou-bjergene, en afsides region i den kinesiske Henan Provins. Romanens hovedperson Fjerde Hustru You, som hun hedder, er alene med fire børn – enke efter at manden tog sig af dage ved at drukne sig i floden. 

Men i denne fortælling skelnes der ikke mellem liv og død. Manden stiger som et genfærd hyppigt op af sin grav og følger sin hustru i tykt og tyndt. Især følger den døde med i hendes ultimative projekt – at finde en ægtemand til deres yngste datter. Som hendes søstre lider også denne datter af en arvelig evnesvaghed, hvilket gør det nærmest umuligt at finde en mand til hende. 

Fjerde Hustru You besøger alle nabolagets landsbyer uden held. Men under rejsen hører hun om et potentielt middel mod den evnesvaghed, der er så skæbnesvanger for hendes børn.

Yan Lianke, f. 1958 er en af Kinas store nulevende forfattere. I sin fortællekunst mestrer han den svære balance at skrive kritisk og satirisk, realistisk, magisk og grumt om liv og ekstreme vilkår i nutidens Kina. Ganske vist kan han ikke udgive sine noveller og romaner i Kina, men de finder vej via Taiwan og Hongkong. Og Lianke lever og bor stadig i Beijing.

På dansk er tidligere bl.a. udkommet romanerne Landsbyens blod, Lenins kys og – senest – De fire bøger.
Edition1
Printed pages124
Publish date24 Nov 2021
Published byEpilog
Languagedan
ISBN print9788793844131
News in your inbox
Subscribe to our newsletter
Subscribe now
Language:
Danish
English
German
All other languages
Format
Printed book
Pdf
Epub
Audiobook