Read sample
Read

Fabrikanten - Sådan var det bare

En modstandsmands erindringer

Under krigen spillede Holger Smith og hans bror John Smith en central rolle i modstandsbevægelsen. Holger, kaldet Fabrikanten, fortæller bl.a. om sine ihærdige forsøg på at befri sin bror fra Gestapos fængsler. Med tør humor og kølig beskedenhed skildrer Holger datidens levevilkår på godt og ondt. 
Holger Smith indleder bogen med sine erindringer om sin barndom i Svendborg, sine 10 barske år som sømand og endelig om sin rolle i modstandsbevægelsen.         

Uddrag af bogen 
Vi masede os ind af døren, Ludvig ind i stuen med sin skyder i hånden og jeg ind i soveværelset, hvor en mand havde hænderne under dynen. Jeg pegede morderisk på ham med mit skydejern og beordrede hænderne ovenpå dynen. De røg så hurtigt op i luften, at dynen faldt af. Der var nerver på, hos begge parter. Ludvig så at værelset, som Jenny Holm havde logeret i, nu var beboet af en sød ung pige, som var ved at dø af skræk, da hun så os.     

Om forfatteren 
Holger Smith var en patriot, en dygtig erhvervsmand og en loyal ven. Han rejste tidligt ud i verden og havde en væsentlig og personlig rolle både til søs, i krigen, i hjemmet og i forretningslivet. I en barsk tid med medgang og en del modgang, hvor hans liv flere gange kom på prøve, formåede han at udrette mange gode og historiske ting.
21,73  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages304
Publish date22 Nov 2021
Languagedan
ISBN print9788775751013
ISBN epub9788775753130