Read sample
Read
Listen to sample
Listen

Håndbog for plattenslagere

Løgnehistorier i udvalg

Dette er bogen om alverdens plattenslagere, fupmagere, skæve eksistenser og banditter – lige fra samfundets superliga til røven af fjerde division. Håndbog for plattenslagere tager på en ironisk og komisk facon pulsen på de skæve sider af det danske samfund. Bogen giver en sprællevende beskrivelse af et betændt københavnsk miljø – med afstikkere til Grønland, Færøerne, Jyderup og den nordafrikanske ørken. Det maleriske persongalleri vrimler med fordægtige advokater, begærlige og medicinafhængige læger, luskede automobilforhandlere, suspekte antikvitetshandlere og anløbne auktionariusser samt i mindre grad abstrakte fiduskunstnere, bedrageriske bedemænd, afdankede bankfilialdirektører, afhængige alkoholister, arrige amazoner, amoralske politikere, affekterede rigmandskoner, griske logebrødre, en skamfuld cykelrytter, andægtige andenrangspræster, afgudsdyrkende spirituelle, grove gorillaer, naboer a la Frankenstein, dopede neurotikere, ja, med andre ord abnorme plattenslagere, absurde løgnhalse og anstødelige pralhalse af enhver tænkelig slags.         

Uddrag af bogen 
Nogle dage efter kom Wenzel i kontakt med en dame, som havde arvet en del efter sin mor. Da vi kom op til hende, blev døren åbnet af hendes mand, der virkede forudindtaget imod os. Han må have været i forbindelse med racen før, tænkte jeg.    ”Det er til dig,” råbte han ind til konen,” der kom frem og venligt bad os komme ind. Det var svært, for manden stod stadig og holdt fast i døren, som om han tog sigte med den. Vi fik kantet os forbi. I køkken og stue var samlet forskellige ting sammen – ikke af stor værdi. Men alligevel kunne man tjene en skilling på det. Mens vi aftalte en pris med konen, stod manden og skulede.    
”Nej, det skal de ikke have det for,” råbte han og greb en kongelig jubilæumsbowle og kylede den rasende ned i gulvet.     
”Den skal trækkes fra i prisen,” sagde jeg til konen. ”Det var faktisk den, der var mest værd.”    
”Se på den lille fede sleske og så ham munddiareen. De snyder os, så vandet driver,” råbte manden i et vanvittigt raseri.         

Om forfatteren 
Bjarne Jensen har i mange år undervist unge mennesker, der søgte ind på Kunstakademiet, i klassisk tegning på Thorvaldsens Museum. Han har desuden handlet med kunst, dødsboer, biler og mange andre ting. Han er desuden en flittig foredragsholder og Danmarks nok mest produktive forfatter af festsange.
18,51  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages246
Publish date13 Dec 2021
Languagedan
ISBN print9788775751549
ISBN epub9788799517510
ISBN audio9788799517503