Etiske regler for revisorer

Professionsetik for revisorer, 1. udgave 

Professionsetik for revisorer, 1. udgave øger kendskabet til – og forståelsen af – de særlige professionsetiske god-skik-regler for revisorer. Det er nemlig disse regler, som afgør: 

 1.      Hvilke opgaver må revisorer påtage sig? 
 2.      Hvilke opgaver vil revisorer påtage sig? 
 3.      Hvilke opgaver kan revisorer påtage sig. 

Bogens centrale tema er de etiske regler, og hvilke opgaver revisorer må påtage sig. Da  omverdenen/brugerne/samfundet kan have tillid til en revisor, er der en omfattende både princip- og detailregulering, der skal forebygge situationer, hvor tilliden til revisorer er anfægtet. Dette er bestemt ikke altid let – det kræver både kendskab til reguleringen og fantasi-/forestillingsevne! 

Derudover beskæftiger bogen sig med spørgsmålet om, hvilke opgaver revisorer vil påtage sig. Her gælder det om at afbalancere to modsatrettede kræfter: forretningsmodeller skal på den ene side tage højde for forretningsmæssige risici og på den anden side reflektere den samfundsmæssige betydning af, at revisor (med et højstemt udtryk) er ”offentlighedens tillidsrepræsentant”. 

I bogen kan du også blive klogere på, hvilke opgaver revisorer kan påtage sig. Revisorer skal være kompetente til enten selv at udføre opgaver eller til at vælge den rette hjælp fra andre. Derfor er der krav til en revisors grunduddannelse og løbende efteruddannelse. Der skal ofte foretages en afvejning af, hvad revisor selv er specialist i, hvad revisor er i stand til at processtyre og vurdere, og hvad revisor skal holde sig langt væk fra.   

Om forfatteren 

Lars Kiertzner var revisor frem til 1993 hos Price Waterhouse. Fra 1994-2012 var han lektor i revision på først Handelshøjskolen i Aarhus og derefter på Aalborg Universitet og CBS. Siden 2012 har han været ansat som chefkonsulent i FSR-danske revisorer. Desuden har han bidraget til bl.a.: 
  • Redaktør af onlinekommentaren til Revisorloven og revision og regnskab 
  • Forfatter og medforfatter til en række bøger på Karnov Forfatter 
  • Forfatter til en lang række artikler i Revision og Regnskabsvæsen    
73,07  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages246
Publish date05 Jan 2022
Languagedan
ISBN print9788761943217