Den grønlandske kajak og dens redskaber

Per Scavenius Jensen Den grønlandske kajak og dens redskaber udkom første gang i 1975. I tekst, figurer, tavler og enkelte fotos beskrev bogen den grønlandske kajaks udvikling og redskabernes forbedring gennem tiderne.

Den grønlandske kajak og dens redskaber er i denne nye udgave gennemgået og rettet, hvor nye resultater inden for Grønlandsforskningen er fremkommet. F.eks. er kapitlet Historisk oversigt skrevet helt om på grund af de mange arkæologiske udgravninger og nye fund fra de senere år.

De grønlandske ord i teksten er rettet, da der i 1973 kom en ny retskrivning i Grønland. Vedrørende stednavne er det de grønlandske navne, der er brugt, som f.eks. Nuuk, tidligere Godthåb. Litteraturlisten er blevet udvidet med nyere relevant litteratur, især om kajakken og den grønlandske historie.

Der er tilføjet mange nye illustrationer. Et billedgalleri af fotos i sort/hvid fra forfatterens mange rejser i Grønland fra 1955 til 1970 er udarbejdet med fotos af kajakker og grønlændere i bygder og større byer.

Nye farvebilleder med kajakker på fangst og den kendte fanger Manasse Mathæussen af fotograf Rolf Müller er tilføjet bogen. Kapitlerne om kajakkens bygning er oversat til engelsk.

26,16  EUR
Buy printed book
 
Edition2
Printed pages179
Publish date26 Jul 2018
Published byGreens Forlag
Languagedan
ISBN print9788792588302