Djævlens protegé

Djævlens protegé er andet bind i Sanderhoffs romantrilogi. I første bind Europas floder blev læseren taget med ind i ni forskellige menneskers liv gennem en række nedslag, eller øjeblikke, samtidig fik læseren en stærk poetisk indfarvning af de ni menneskers tilværelse.

Alene titlen på andet bind Djævlens protegé er en lille udfordring. Det hedder jo djævlens advokat, mens det er helte, der har en protegé. Her ligger en gåde, et svar i kim, som belyser alle tre romaner. Romanen foregår over en weekend i en hytte. Den afdøde har tilrettelagt en morbid leg med sine ni venner; de skal dyste om arven efter ham, et hus beliggende i den sydtyske by Freiburg. Alle er motiveret af forskellige grunde. Alt imens handlingen udspiller sig, løber en lind strøm af musik gennem romanen. Det er
så at sige en roman med et soundtrack og samtidig en nærmest teateragtig eller filmisk fortælling.

Den sidste del af trilogien Død mands manifest følger dén af de ni, der arver den afdødes hus. Arvingens rejse ned i hjertet af Europa bliver en voldsom åbenbaring, der også handler om det at læse, at forstå verden gennem ordet.

Trilogiens tre bind kan læses som selvstændige romaner, der imidlertid fletter sig sammen til et intrikat mønster. Strukturen minder om floder i et landskab set fra stor højde, der ad forskellige ruter løber sammen i det samme hav. Trilogien bevæger sig fra det brede svæv henover ni menneskers historie, til ni menneskers fortættede nu, for at ende i ét menneskes prisme. En trilogi for læsere, der nyder en smuk og udfordrende fortælling – en romantrilogi for litterære feinschmeckere.

Jens Carl Sanderhoff (f. 1966) er forfatter, digter og komponist. Sanderhoff debuterede som skønlitterær forfatter i 1990 og har også skrevet under pseudonymet Tage Aille Borges. Sanderhoff er autodidakt komponist og har offentliggjort en række musikstykker herunder Dead River for strygere og slagtøj, der indgår i hans romantrilogi.
26,21  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages336
Publish date25 Nov 2016
Languagedan
ISBN print9788799886180