Litteraturen rundt

Aktører i det litterære felt

Litteraturen rundt beskriver aktørerne i det litterære felt og den dynamik, der er mellem dem. Med udgangspunkt i Pierre Bourdieus feltteori og Bruno Latours teori om aktører, netværk og attatchment beskrives litteraturpolitik, teknologi og økonomi, forfatteroller, anmeldertyper, læsekredse, biblioteksvæsen samt forskning og undervisning i litteratur. Aktørerne i feltet organiseres af forestillingen om den litterære institution, som får en særlig opmærksomhed. 
Lars Handesten beskriver i bogen, hvordan det litterære felt netop nu undergår store forandringer på baggrund af internationalisering af bogmarkedet, nye digitale teknologier og forandringer i mediernes sammensætning og funktion. Bogen præsenterer ny litteratursociologisk forskning i betingelserne for litterær produktion i Danmark. 
Litteraturen rundt giver en eksemplarisk beskrivelse af Morten Papes roman Planen efter princippet follow the book . Planens gang gennem det litterære felt undersøges med den litterære redaktør, kritikeren og læsekredsen i fokus.
31,40  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages247
Publish date01 Jun 2018
Published bySamfundslitteratur
Languagedan
ISBN print9788759330531