Lokaldemokrati på spil

Et casestudie af et dansk kommunalvalg

Hvordan er tilstanden i det danske lokaldemokrati? Det spørger vi gerne hinanden om hvert fjerde år, når det er tid til kommunalvalg. Men spørgsmålet er relevant til alle tider - også mellem valgene. Lokaldemokrati er nemlig mere end blot et valg og en valghandling. Derfor kan stemmeprocenten alene ikke give os et svar.

Hvad et velfungerende lokaldemokrati mere præcist er, og hvilke veje der fører derhen, er der langt fra enighed om. Når politikere, borgere, embedsfolk og medier kommunikerer om lokaldemokratiske anliggender, kommer forskellige og til dels konfliktende forståelser af lokaldemokratiet således til syne. Disse forskelle er centrale for indblikket i, hvordan det står til i det lokale demokrati, og hvor der er brug for særlig opmærksomhed.  

Lokaldemokrati på spil giver et nuanceret billede af det danske lokaldemokrati ud fra et sociologisk og kommunikationsfagligt perspektiv, hvor borgere, politikere og embedsmænds samtaler om lokaldemokrati såvel som mediernes dækning er i fokus. Bogen har Næstved Kommune som case og bygger på et omfattende feltarbejde i perioden omkring kommunalvalget i 2013.
31,40  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages238
Publish date15 Sep 2017
Published bySamfundslitteratur
Languagedan
ISBN print9788759330050