About the author

Sven Tito Achen (born July 29, 1922 in Buenos Aires, Argentina, died November 14, 1986) was an Argentinian-Danish writer and author on heraldry, co-founder of the Scandinavian Society of Heraldry (Societas Heraldica Scandinavica) and the first editor of the Scandinavian Heraldisk Tidskrift (Heraldry Journal) published in Denmark.

Heraldikkens femten glæder

Heraldikken - studiet af våbenskjolde - har mange glæder, hele femten, hvis man skal tage forfatteren på ordet.

Man kan fryde sig over dens skønhed og dens fantasi: de dejlige figurer, de kække forenklinger, de sindrige og fængslende kombinationer... Man kan også studere våbenskjolde fra et historisk synspunkt og gribes af, hvorledes disse små billeder, historiens >>stenografi<<, afspejler tidsånden, og hvad de kan fortælle af personalhistorie og politisk historie.
Atter andre sider af heraldikken er den psykologiske eller, om man vil, den detektiviske: Hvad ligger der bag våbenet? Hvad vil det sige? Hvad skal det symbolisere?
Men først og fremmest var våbenet et rent praktisk kendemærke, og er det stadig. Et våbenskjold er en identifikation og dermed også en datering. For nogle er heraldikken altså en videnskab, for andre en lidenskab, og for andre igen - det lader sig ikke nægte - er den et snobberi. Men dermed er glædernes tal ingenlunde udtømt. Hvilket altsammen fremgår af denne usædvanlige bog.  

Bogen som udkom første gang i 1978, foreligger hermed i en ny udgave, der er rigt illustreret i farver. Nyudgivelsen er et led i markeringen af 50-året for oprettelsen af Societas Heraldica Scandinavica, Skandinaviens heraldiske selskab, som forfatteren, Sven Tito Achen (1932-86), var medstifter af i 1959.
21,63  EUR
Buy printed book
 
Edition2
Printed pages222
Publish date18 May 2018
Languagedan
ISBN print9788763546300