Erstatningsansvar ved prisfastsættelse af andelsboliger

set fra bestyrelsens perspektiv

Bogen er et unikt bidrag til relevante overvejelser og analyser i forhold til prisfastsættelsen og løsningen af de erstatningsretlige problemstillinger, som fra tid til anden opstår i de fleste andelsboligforeninger

Andelsboligforeningerne ligner i nogle tilfælde mere virksomheder end foreninger, og andelene er i højere grad investeringsobjekter end billige boliger, hvorfor bestyrelsernes opgaver også er anderledes og mere omfattende og komplicerede end tidligere. Den manglende sammenhæng mellem den oprindelige andelsboligtanke og virkeligheden i dag komplicerer den erstatningsretlige analyse af foreningens og bestyrelsesmedlemmernes ansvar. 

Reglerne om beregningen af maksimalprisen er komplicerede og kan derfor være vanskelige at håndtere for bestyrelserne, som består af almindelige andelshavere, der ofte ikke besidder særlige juridiske, regnskabsmæssige eller byggetekniske kvalifikationer. 

Bogens formål er at bidrage med relevante overvejelser og analyser i forhold til løsningen af de erstatningsretlige problemstillinger. Dette gør forfatteren ved at undersøge gældende ret, for så vidt angår indholdet af maksimalprisreglerne i ABL § 5 og på denne baggrund analysere de problemstillinger, som udspringer af bestyrelsens kontrol med prisfastsættelsen.    


163,34  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages550
Publish date31 May 2019
Languagedan
ISBN print9788761940865