Maleren N.P. Dahlerups kunst og erindringer

Maleren N.P. Dahlerup fortæller til forfatteren Elisabeth Tasarek Dahlerup sine erindringer og sin kunst igennem mange år. Han voksede op med kunsten og sin store, spændende familie, og han drømte slet ikke om, at han skulle blive kunstner, men dybest set var det nok det, han var bedst til. Uden at han var en traditionel kunstnerboheme, det ligger ikke til ham, mere at arbejde og gennemføre det, han ville, der skal være orden i tingene. I hans familie er der mange kendte personligheder, og måske har det været ekstra svært at leve op til dem for N.P. Dahlerup, eller ligger det i generne at ville noget her i livet? Tag med på en spændende kunstners rejseoplevelse gennem livet i denne bog, og se hans evigtgyldige malerier på forskellige udstillinger.     

Uddrag af bogen 
Nogle spiller fodbold, andre dyrker sport inden for forskellige grener, nogle skriver om det, der sker, og andre tegner og maler. Selv tegner og maler jeg, og grunden er, at jeg ikke kan lade være. Det giver en tryg fornemmelse, hver gang jeg afslutter et maleri. Det griber mig at lege med farver og former, derfor er mine motiver meget varierende, de går fra landskabsmotiver til portrætter over til det impressionistiske, ekspressionistiske og det eksperimentelle. Mine fantasier kan også gå fra det meget naturalistiske til det delvise figurative og abstrakte. Der er ofte mange figurer, dyr og mennesker i landskaberne, især i dyremalerierne og drømmemalerierne.          

Om forfatteren    
Maleren N.P. Dahlerup har tegnet, malet og lavet grafik i mange år. Han har både solgt og udstillet malerier utallige steder i virksomheder, hospitaler, biennaler, Charlottenborg og i udlandet. N.P. Dahlerup har sin helt egen stil i sine motiver. Ofte bliver tilskueren inddraget i sit syn og mening om dem, især på T-shirts-malerierne, der rummer aktuelle begivenheder med et strejf af ironi eller komik. Han maler hver dag, og et af de sidste nye malerier er på forsiden af denne bog, hvor han har ønsket at fortælle om sit spændende liv, både som privatperson og som kunstner. Elisabeth Tasarek Dahlerup er forfatter, digter og billedkunstner. Hun har i flere år gået i dybden med det åndelige og mystiske i kristendommen. Det begyndte med højtoplæsning af danske salmedigtere i 9-10-årsalderen, senere skrev hun dagbøger, og som 13-årig besluttede hun sig for at blive digter. Bøger: Medjugorje. En Pilgrimsfærd (2015) og Vandringer i ørkenen (2018). En børnebog om trolden Snorkel, flere digte og en bog om at søge Gud er på vej. Den indre Camino er en serie af malerier om det sjælelige, som sikkert også kommer i bogform.
Edition1
Printed pages159
Publish date08 Jul 2019
Languagedan
ISBN print9788772183015