Gork

En filosofisk fabel

På en af sine vandreture ved Vesterhavet falder forfatteren over en mærkelig lille maskine, der stikker op af sandet. Det viser sig at være et kommunikationsapparat, der er efterladt på stranden af et væsen fra en anden planet. Det lykkes forfatteren at afspille det, der kommunikeres i apparatet, og her hører han dette væsens fortolkning af sine oplevelser her på vores Jord og ikke mindst i Danmark.   Handlingen er fortalt med et glimt i øjet, men bogen er samtidig en filosofisk fabel, der afspejler forfatterens mangeårige arbejde med Østens filosofi. Han lader bl.a. “forfatteren” i bogen møde dette væsen i skikkelse af en person ved navn hr. Jens Jensen og hører ham fremsætte sine tanker om planeten Lepidopteras metafysik som en modsætning til denne verdens traditionelle kristendom. Dette er et møde mellem Vestens og Østens tankegang, som giver ethvert spirituelt menneske muligheden for at overveje sine egne tanker om dette.     

Uddrag af bogen 
“På dette tidspunkt lod jeg min æteriske væren række ud af den krop, jeg havde påtaget mig, og lod den omfavne ham, idet jeg tænkte på de vigtigste ord, vi kender på Lepidoptera, nemlig 
     
DU ER EN DEL AF MIG.
    
Manden syntes at blive helt slap, og hvis han havde kunnet udtrykke det i nogle ord om begrebet kærlighed, havde han nok gjort det, men i stedet for sagde han: “Fuck! Er det nederen eller hva’?” Han gav mig endda mine penge tilbage og skyndte sig bort. Jeg lærer noget nyt hver dag. Det er meget forvirrende, men ganske langsomt er jeg ved at forstå, hvordan tingene foregår og fungerer her på Jorden i dette land Danmark. GORK! – (Det er virkelig sandt.)”       

Om forfatteren 
Bent Abkjer Hansen (f. 1937) er oprindelig uddannet i SAS som assistent, derefter en del år i erhvervslivet, fire år i Canada, cand.phil. i engelsk sprog og litteratur fra Odense Universitet og har derefter været gymnasie-, hf- og højskolelærer i resten af sit arbejdsliv. De seneste 25 år har han arbejdet med Østens forskellige former for filosofi. 
Edition1
Printed pages68
Publish date20 May 2019
Languagedan
ISBN print9788772182629