Det brogede Spanien

Spaniens historie fra Franco til i dag

Bogen beskriver Spaniens historie helt op til 2013 og medtager dermed landets seneste økonomiske udvikling, hvor befolkningen lider under finans- og eurokrisen.

Med start ved borgerkrigens afslutning følger vi nationens udvikling og historie frem til i dag. Det er en periode, hvor Spanien er gået fra at være et af Europas fattigste lande, over velstand blandt verdens ti største økonomier til i dag, hvor landet er alvorligt ramt af den økonomiske krise, og hvor arbejdsløsheden er skyhøj.

Bogen er skrevet til undervisningen i historie, samfundsfag og spansk på stx, hf og VUC. Den er også oplagt som baggrundsmateriale til studieture til Spanien. Endvidere indgår bogen i serien his2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet, på hf og hhx.

Som supplement til bøgerne i serien findes hjemmesiden www.his2rie.dk. Her har hver bog i serien sin egen del med kildetekster, litteraturlister, links med mere. På hjemmesiden findes også sider om bl.a. historisk metode og kildekritik, studieteknik, formidling samt historie som fiktion.

Jakob Buhl Jensen (født 1977) er uddannet cand.mag. i historie og samfundsfag fra Aarhus Universitet, dog med dele af studiet fra Københavns Universitet og Cheltenham & Gloucester College of Higher Education, England. Siden 2003 har Jakob undervist på Maribo Gymnasium. Han har i perioden 2005-2007 været medlem af Historielærerforeningens bestyrelse og deltager aktivt i den offentlige debat om Spanien.
21,25  EUR
Buy printed book
 
Edition2
Printed pages112
Publish date11 Apr 2013
Published byFrydenlund
Languagedan
ISBN print9788771181531