Listen to sample
Listen

Dean

anbringelser, systemer og en helt særlig familie

Fik Dean et bedre liv, da han blev anbragt uden for hjemmet? Og hvad betyder anbringelser egentlig for de mange børn, der hvert år ender i familiepleje eller på døgninstitution? De spørgsmål bliver behandlet i bogen her.

Dean har aldrig været på forsiden af Ekstra Bladet eller hovedperson i en tv-dokumentar. Han er ‘bare’ et af de flere tusinde børn, der hvert år anbringes uden for hjemmet, uden at vi hører om det. Heller ikke, når anbringelsen bryder sammen, og barnet igen må pakke sit tøj og flytte et nyt sted hen. 

Deans mor var misbruger. Hans far var ude af billede. Dean selv var blot 15 måneder, da han første gang blev sat i familiepleje. Tilbage stod en papmorfar og to veninder til moren. Bogen 'Dean' følger ham fra barndomshjemmet over to plejefamilier og en døgninstitution, indtil han ender i netværkspleje hos moderens barndomsveninde. 

Bogen viser, hvor svært det er at navigere i anbringelsessager; som familie, som plejefamilie og som fagfolk. Journalist Kirsten Holm-Petersen giver en nuanceret beskrivelse af alle de små og store beslutninger, der fik indflydelse på en drengs barndom og opvækst. Både Dean selv, hans papmorfar og de involverede fra Københavns Kommune har givet tilladelse til, at fagpersonerne i drengens liv må udtale sig.

Alle, der arbejder med eller er involverede i udsatte børn og unges liv, kan blive klogere af denne bog. Den viser, hvilken enorm afstand der kan være mellem barnets bagland og ‘systemet’.

Kirsten Holm-Petersener journalist og kommunikationsrådgiver med speciale i anbringelsesområdet. Hun skriver blandt andet for fagblade og løser opgaver for organisationer, foreninger og institutioner på socialområdet.
25,16  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages151
Publish date21 Mar 2018
Published byFrydenlund
Languagedan
ISBN print9788771188127
ISBN audio9788726749991