Den Russiske Revolution

Den Russiske Revolution er lig med store helte og usle skurke, endeløs menneskelig omsorg og ufattelig brutalitet. I denne bog får du hele historien.

Revolutionen i 1917 var også startskuddet til et af de største samfundseksperimenter i historien, nemlig Sovjet­unionen. Eksperimentet endte med at koste millioner af mennesker livet i de 70 år, det stod på.

Bogen gennemgår kapitel for kapitel hele forløbet fra zarens imperium til Sovjetunionens sammenbrud. Februarrevolutionen, overgangsperioden med dobbelt magtdeling og interne spændinger til Oktoberrevolutionen samt den efterfølgende borgerkrig behand­les i hvert sit kapitel.

Forfatteren slutter bogen af med en kort gennemgang af Sovjetunionens historie, et kapitel om de historiske tolkninger af revolutionens årsager og et udførligt personregister.

Bogen er skrevet til historieundervisningen i gymnasiet og på hf, men kan læses af alle, der interesserer sig for Rusland eller perioden.

Den Russiske Revolution indgår i serien his2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet, på hf og hhx. Hjemmesiden www.his2rie.dk supplerer bøgerne i serien. Hver bog har sin egen del af hjemmesiden, hvor der findes kildetekster, arbejdsspørgsmål, opgaver, links m.m. På www.his2rie.dk findes også sider om historisk metode og kildekritik, studieteknik, formidling, historie som fiktion og meget mere.

Dennis Lunding Nielsen underviser i historie og samfundsfag ved Rosborg Gymnasium og HF.
20,07  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages136
Publish date28 Nov 2014
Published byFrydenlund
Languagedan
ISBN print9788771183535