Read sample
Read

De afmægtige

Moderne roman om vor tids mennesker og om tidens brændende problemer. En bog, hvis handling spiller fra midten af 30’erne til krigsudbruddet i september 1939.

Romanen har satirisk sigte, men rummer tillige en mængde virkelighedsstof fra højst forskellige miljøer i krisernes og krigsfarens tegn. Der afbildes en række samfundstilstande med en accent, der var typisk for tiåret 1930-40.

Der fortælles om det trygge borgerskab, om de store forretningsmænd, om den unge, desillusionerede akademiker, om bourgeoisiets damer og arbejderpiger, om idealisten og den kyniske stræber, om ejeren af varehuset Stambul og udgiveren af bladet Folkets Røst – et tværsnit af alle samfundslag og et indblik i tidens både åndelige og materielle modeluner. Der berettes om seksdagesløb, badeliv, faldskærmsudspring, storbyens underverden og forrygende danseaftener i DanmarksParken.

Bogens voldsomme handling munder ud i katastrofen, lige da krigsudbruddet kommer. Bogens personer konfronteres med jerntidens barske virkelighed og føler sig afmægtige over for tidsskæbnens blinde tilfældighed.

Hans Bjerregaard er født i 1907 og død i 1987. Han var i henved 60 år sognepræst i Hjermind. Udover Fanget har han blandt andet skrevet romanerne De afmægtige (1942) og Sorte Nordlys (1947).
12,75  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages264 Sider
Publish date23 Oct 2015
Languagedan
ISBN epub9788711480311