Download pdf
Download sample

Se Lyset

Gennem jordens liv har evolution dvs. udvikling af jordens arter gjort at nogle løbende har kunnet passe ind i det miljø, som jorden har kunnet tilbyde op gennem historien, således at vi også i dag har en klode befolket med en stor mangfoldighed af liv og arter.

Evolution bygger netop på, at der er tid til skabelse og ikke mindst udvælgelsen af de arter, der skal føre livet videre, og den er afhængig af, at der går tilstrækkelig med tid, da evolution kun kan foregå hen over generationer. Dette gør sig i hvert fald gældende frem til det nuværende tidspunkt i jordens historie. At det måske kan og vil ændre sig, er en helt anden sag.

Hele grundlaget for livet på jorden er alle arternes indbyggede evne og vilje til
reproduktion, altså at videreføre livet til den næste generation. Samtidigt er det også et kriterium for livets opretholdelse, at der sker generationsskift, for uden generationsskifte - ingen evolution, og uden evolution, ville ændringerne i klodens tilstand over tid, udrydde alle de eksisterende arter. Livets opretholdelse på jorden forudsætter derfor også at tidligere generationer udskiftes med nye, ellers vil alt liv stoppe på et tidspunkt.

Problemet består i, at menneskeheden i dag er en så dominerende art, at vore handlinger påvirker stort set alle naturens balancer. Da vi så tilmed handler og agerer i nuet, dvs. kun ser på de kortvarige effekter – og i bedste fald tænker en enkelt generation frem. Overser
vi de konsekvenser vi påfører jorden, på det lange sigt – mere end én generation frem.

Denne bog omhandler problemstillinger, der alle er relaterede til lys og energi. Ikke
mindst mange problemstillinger og sammenhænge, som de fleste ikke ved, eksisterer.
Ved læsningen af bogen er det mit håb, at det vil blive tydeliggjort, hvor meget tingene omkring os spiller sammen, og hvilke konsekvenser påvirkning af bare nogle få af disse faktorer kan have.

God fornøjelse med læsningen

Dan Friis
19,93  EUR
Buy Pdf (e-book)
 
Edition
Printed pages
Publish date07 Apr 2014
Published byDan Friis
Languagedan
ISBN pdf9788771433210