Read sample
Read
Listen to sample
Listen

Rhino

Spændingsroman om det truede næsehorn - om krybskytteri og om venskaber på tværs.

Den 14-årige Tobias er på safari i Sydafrika med sin far. Det skulle være en rigtig far-søn tur, men deres bil bliver overfaldet af en rasende elefant og faren ryger med helikopter på hospitalet. Ved et tilfælde bliver Tobias involveret i jagten på krybskytter og ender som deres fange i en fattig landsby. Her bliver han hjulpet af den indfødte Kegan, der er søn af en dræbt krybskytte.

Det afrikanske næsehorns overlevelse er truet på grund af krybskytteri. Rhino er ikke kun en medrivende fortælling om den 14-årige Tobias, der tilfældigt drages ind i jagten på krybskytter; den er også en fin beskrivelse af, hvordan intet her i livet er sort eller hvidt.

Bogen er et nuanceret indspark i debatten om krybskytteri og egner sig glimrende til læsning i folkeskolen. Sami Widell, arrangementchef i Zoologisk Have i København, har skrevet bogens faktadel om det truede næsehorn.

Lektørudtalelse:

Det er en rigtig god og ”øjenåbnende” bog om krybskytteri og arbejdet med at bevare truede dyrearter. Den er både spændende og let at læse, så den vil egne sig både til lystlæsning og som oplæg til debat i et klasselokale.
Vi mangler skønlitterære debatbøger om verdens truede dyr. Anbefales til indkøb.

10,47  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition1. ebogsudgave
Printed pages170 Sider
Publish date20 Jun 2017
Published byForlaget Blay
Languagedan
ISBN epub9788793574267
ISBN audio9788793574250