Ud med sproget

grundbog i retorik for gymnasiet og hf

Ud med sproget er en bog til retorik og dansk på ungdomsuddannelserne. Denne tredje udgave er fuldt opdateret til bekendtgørelser i de to fag fra 2017. Man kan også sagtens læse med, hvis man blot vil vide mere om retorikkens grundbegreber.

Bogen er en værktøjskasse fyldt med alt det, man skal bruge til at kommu­nikere klart, underholdende og passende i alle situationer. Retorik kan nemlig bruges både i skolen, til eksamen, til jobsamtaler og i ens øvrige hverdag. 

Bogen lærer sin læser at argumentere, at gennemskue fake news, at tale foran andre, at formidle sin viden, at give konstruktiv kritik samt en masse andre ting. Hvert kapitel afsluttes med et kort overblik, der resumerer kapitlets hovedpointer, samt en række konkrete øvelser, der kan bruges direkte i undervisningen.

Ud med sproget er skrevet til danskfaget og som selvstændig grundbog i retorik. Den kan bruges på alle landets ungdomsuddannelser, hvor et af de to fag indgår. 

Helle Borup er cand.mag. i retorik og dansk. Hun underviser på KVUC og er studievejleder samme sted. Hun har tidligere været ekstern lektor på CBS og KU og har skrevet flere bøger.
27,15  EUR
Buy printed book
 
Edition3
Printed pages160
Publish date25 Jun 2019
Published byFrydenlund
Languagedan
ISBN print9788772161044