Read sample
Read

Skygger i et spejl

"– Ja, jeg kendte Maja, siger jeg, jeg kender stadig Maja.

– Ja, jeg ved såmænd ikke, hvad der er, der netop bringer Maja i mine tanker, siger Carl og stopper sin pibe. Men det er naturligvis det, at du er kommet herover, der får så mange ting fra ens barndom og ungdom til at dukke frem.

– Ja, det forstår jeg så godt, siger jeg og lader en håndfuld sand rinde gennem min hånd.

– Hun var min første kærlighed, fortsætter han efter en lille pause. Nå, det er du naturligvis ikke klar over, det var der ingen, der vidste, heller ikke Maja."



I "Skygger i et spejl" følger vi en kvindes rejse til Amerika, hvor hun mødes med sin fætter og udveksler barndomsminder. Særligt barndomsveninden Maja Winge har betydet meget for dem begge, mere end de hver især er klar over. Turen rundt i Amerika præsenterer både læseren for 1940‘ernes USA og for en dansk barndom i starten af det tyvende århundrede. Aase Hansen (1893-1981) var en dansk forfatter, oversætter, lærer og litterær konsulent. Hun blev uddannet cand.mag. i dansk, engelsk og tysk og arbejdede i en periode som folkeskolelærer og gymnasielærer. Aase Hansen debuterede som forfatter i 1929 med romanen "Ebba Berings studentertid", og siden blev det til en perlerække af populære og anmelderroste romaner. I løbet af sit liv modtog Aase Hansen en lang række legater og priser heriblandt Herman Bangs Mindelegat og produktionspræmier fra Statens Kunstfond.
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages155 Sider
Publish date31 Oct 2018
Languagedan
ISBN epub9788711930618