Read sample
Read

Spinoza

Baruch Spinoza (1632-1677) er en af Europas allerstørste filosoffer. I sin samtid blev han regnet for en kætter og fritænker. I dag anses hans tanker om ytringsfrihed, religionskritik og demokrati som grundlaget for den europæiske oplysningstid.

For første gang på dansk folder Carl Henrik Koch hele historien om Spinoza ud – og giver indblik i et mørkt kapitel i Europas historie. En tid med inkvisition, heksebrændinger og religiøse krige. Men også en tid, hvor fundamentet til det moderne Europa blev støbt i hemmelige selskaber og frisindede enklaver af intellektuelle.

CARL HENRIK KOCH (f. 1938) er dr.phil. og fhv. docent ved Københavns Universitet, filosof og videnskabshistoriker, tidligere vicepræsident for Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab og medlem af Statens Humanistiske Forskningsråd. Carl Henrik Koch har bidraget til en række filosofihistoriske værker, herunder hovedværket Den danske filosofis historie (med Steen Ebbesen). Han har desuden skrevet en lang række bøger om bl.a. Francis Bacon, Kierkegaard og Steno samt senest ISAAC NEWTON – Geniet og mennesket fra 2013.
25,64  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages607 Sider
Publish date28 Aug 2015
Languagedan
ISBN epub9788711456330