Afro-caribisk religion

Rastafari, vodou og maronernes religion

Bogen præsenterer tre levende afro-caribiske religioner:
  • Vodou
  • Rastafari
  • De surinamske maroners religion
Foruden at introducere til afro-caribisk religion udfolder bogen nogle religionssociologiske teorier, som eleverne også kan anvende i arbejdet med andre religioner. Der er således fokus på, hvordan religion indvirker i sociale sammenhænge på grund af sin betydning for fx identitetsdannelse, gruppedynamik, social kontrol og interne konflikter. Også gængse religionsfænomenologiske begreber behandles.

Størsteparten af bogens mange spændende kilder er nyoversatte til denne udgivelse. Billedvalget understøtter teori og tekster. Udgivelsen indeholder desuden udførlige ordlister til de mange nye og eksotiske begreber.

Bogens didaktiske hovedbestræbelse er at forbinde det eksotiske med det elevnære. Det vil primært ske ved (med udgangspunkt i teoridelen, men udmøntet i opgaverne) at udpege nogle paralleller mellem social, religiøs praksis i Caribien og social praksis i Danmark (familiære bånds betydning, grænsedragning mellem grupper, årsager til mobning osv.). Derudover kan de åbenlyse kontraster til en senmoderne dansk sammenhæng bruges til at sætte elevernes egen verden i perspektiv.

Bogen er rettet mod undervisningen i religion på C- og B-niveau og er oplagt at bruge i fagligt samspil med historie, samfundsfag, engelsk, fransk og psykologi.
46,97  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages220
Publish date17 Jul 2019
Published bySystime
Languagedan
ISBN print9788761683069