About the author

Svend Brinkmann is a Danish Professor of Psychology in the Department of Communication and Psychology at Aalborg University, Denmark. He serves as a co-director of the Center for Qualitative Studies. His research is particularly concerned with philosophical, moral, and methodological issues in psychology and other human and social sciences. In recent years, Svend Brinkmann has been studying the impact of psychiatric diagnoses on individuals and society.

Listen to sample
Listen

Hvad er et menneske?

Hvad vil det sige at være menneske? Svend Brinkmann giver svar på dette spørgsmål ved at fortælle historien om den unge, introverte Andreas, der tager på dannelsesrejse gennem Europa.

På sin rejse bliver drengen klogere på, hvad mennesket er for et væsen – både på godt og ondt. Han møder mennesker undervejs, som gør ham klogere på livet, men han bliver også stimuleret af at stå ansigt til ansigt med berømte værker fra Europas kunst- og kulturhistorie, der fortæller noget om, hvem vi er som mennesker. Med på turen medbringer han et manuskript, som introducerer ham og læseren til seks måder at iagttage mennesket på: det biologiske menneske: Homo sapiens, det fornuftige: Homo rationalis, det følsomme: Homo sentimentalis, det sociale: Homo socius, fremtidens menneske: Homo futuris, og det troende menneske: Homo religiosus. Brinkmann fremhæver ikke specifikt ét af disse perspektiver, men viser, at de alle er nødvendige for at begribe mennesket i sin helhed.

Med udgangspunkt i disse menneskebilleder præsenteres Andreas – og læseren med ham – for de store filosoffer og videnskabsfolk i den europæiske kulturhistorie. Læseren – ung eller gammel – får en lettilgængelig introduktion til den europæiske filosofi og til Brinkmanns egne tanker om, hvad det er at være menneske.

10,06  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date22 Aug 2019
Published byGyldendal
Languagedan
ISBN audio9788702265279