Listen to sample
Listen

31. Herbert Hoover

Få personer har været lige så kvalificerede som Herbert Hoover til at besidde præsidentembedet. Men få mennesker har fået tildelt så svære omstændigheder til at lykkes i, som USA’s præsident nummer 31. Efter at have oplevet succes hele sit liv, som krigshelt under 1. verdenskrig i Belgien, hvor han arrangerede nødhjælp til den belgiske befolkning, siden som handelsminister under Harding og Coolidge, og valget til præsident i 1928 var der store forventninger til Hoover. Da det store børskrak ramte USA i oktober 1929, reagerede han dog for langsomt.

Hoover er efterfølgende blevet stærkt kritiseret for at forsøge at lade markedet regulere sig selv, og taber da også valget i 1932 til Franklin D. Roosevelt, som ender med at få vendt økonomien. Vi kigger nærmere på kritikken og Herbert Hoovers eftermæle.

I studiet er Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen fra Kongressen.com og Niels Bjerre Poulsen, lektor ved center for amerikanske studier på SDU og forfatter til adskillige bøger om amerikansk politik og historie.
POTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen. Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'. Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti'.
3,74  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date08 Dec 2021
Languagedan
ISBN audio9788728213155