About the author

Drude Dahlerup (born 3 February 1945 in Aarhus, Denmark) is a Danish-Swedish professor of Political Science at Stockholm University. Her main research area is gender and politics. She is an international consultant on the empowerment of women in politics and a specialist on the implementation of gender quota systems. Spokesperson for the EU-critical center-left June Movement during four Danish referenda in the 1990s.

Demokrati uden kvinder?

I denne bog spørger Drude Dahlerup, hvorfor det trods mange års fremgang skal tage så lang tid at opnå fuld inklusion af kvinder i det politiske liv. Kvinder har kun en fjerdedel af pladserne i verdens parlamenter, og i de nye globale styresystemer er kvinderepræsentationen endnu mindre

Dahlerups svar er baseret på hendes mangeårige forskning. De bringer eksempler fra hendes arbejde som international konsulent omkring integrering af kvinder i politiske beslutningsprocesser. Den danske udvikling sættes ind i et internationalt perspektiv.

Citat fra bogen:
"At tilbageskridt i ligestillingen er en reel risiko, er for mange andre lande i verden ingen nyhed. Men det er først for alvor gået op for os i de gamle demokratier efter valget af en sexistisk og racistisk præsident i verdens hidtil stærkeste magt og med udviklingen af illiberale partier og demokratier i visse europæiske lande. Der synes i visse lande at være opstået en ny modreaktion mod feminismen – en anti-gender-bevægelse mod kvinders og seksuelle minoriteters rettigheder – og det, længe før fuld ligestilling er levet en realitet."
15,26  EUR
Buy printed book
 
Edition0
Printed pages174
Publish date25 Oct 2018
Published byU Press
Languagedan
ISBN print9788793060753