Read sample
Read
Listen to sample
Listen

Som det gik

Anden verdenskrig er slut. Befrielsen er en realitet. Midt i majmåneds forårs-kådhed vokser forventningerne til et nyt og bedre Danmark. Ved folketingsvalget får DKP (Danmarks Kommunistiske Parti) hele 18 mandater. Kammeraterne samles og fejrer sejren. Men glæden bliver kort, da der hurtigt opstår gnidninger og splittelse. Samarbejdet med Socialdemokraterne er heller ikke noget at råbe hurra for. Vil håbet og virkelysten forsvinde ud i sandet?

Ditte Cedersen (1915-1984) var en dansk forfatter. Hun voksede op i Hellerup nord for København og uddannede sig blandt andet til korrespondent ved Handelshøjskolen. Ditte Cederstrand flyttede til Tyskland i 1938 og oplevede rædslerne ved det Nazistiske regime og krigen på nærmeste hold. I 1944 hun rejste tilbage til Danmark, og kort efter begyndte Ditte Cederstrands politiske engagement at blomstre. Hendes kommunistiske overbevisninger prægede i høj forfatterskabet, og hun er således også mest kendt for serien om "De uspurgtes historie" - et 7 binds værk om arbejdernes vilkår og historie. Ditte Cederstrand var stærkt influeret af forfattere såsom Martin Andersen Nexø, Hans Kirk og Hans Scherfig.

Ditte Cederstrand opnåede at modtage Statens Kunstfonds livsvarige ydelse i 1979, samt et stort antal priser og øvrige hædersbevisninger for sit forfatterskab.

8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages342 Sider
Publish date17 Nov 2016
Languagedan
ISBN epub9788711623848
ISBN audio9788711924037