Read sample
Read

Ligesom en kvinde

Til gravøllet efter sin fars bisættelse drikker Anne sig fuld og slår en af hans gamle brovtende drukbrødre og halvkunstnervenner i gulvet.

Den gode følelse af at have fået hævn og de hæslige tømmermænd bagefter sender Anne ud på en voldsom rejse gennem sin fortid og et forsøg på erkendelse af sin situation.

Som fotograf i København har hun succes både kunstnerisk og økonomisk. Som kvinde midt i trediverne har hun mandetække og masser af tilbud. Men måske er hun både professionelt og følelsesmæssigt endt med at leve som en kliché af en mand, uden kontakt med sine dybere følelser. Hvad vil hun med sine muligheder, og hvem er hun som datter, veninde, elskerinde?

Som i Bob Dylans berømte sang gør hun tingene ligesom en kvinde, men bryder sammen som en lille pige.

"Sikker, generøs og hudløs roman...Hver gang man tror, at nu banaliseres historien, overrasker forfatteren ved at udnytte situationen, variere den, og lade nye sider af sine personer komme til syne...I det hele taget skriver Lis Vibeke Kristensen et sprog som på en gang er hårdkogt og effektivt som i en gangsterroman og samtidig organisk smukt. Hendes billedsprog er præcist og indfanger ofte situationen i en enkelt sætning, så man er ved at falde ned af stolen af forbavselse...Der er investeret noget. Både en masse mod og en masse, masse sårbart erfaringsstof. Det er faktisk, så man efter end læsning sidder tilbage med en klump i halsen..."

Hans Otto Jørgensen, Kristeligt Dagblad Den danske forfatter Lis Vibeke Kristensen er oprindeligt uddannet dramaturg og har mange års erfaring inden for teaterverdenen i Danmark og Sverige som både sceneinstruktør, teaterchef og dramaturg. Lis Vibeke Kristensen debuterede som forfatter i 1983 med digtsamlingen "Jeg har tænkt på dig" og har siden udgivet en lang række skønlitterære bøger til både børn og voksne. Hun har modtaget Harald Kidde-prisen for sit forfatterskab, ligesom hun har fået et stort antal arbejdslegater fra Statens Kunstfond.
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages210 Sider
Publish date04 Sep 2018
Languagedan
ISBN epub9788711958469