Read sample
Read

I liv og kunst

I erindringsværket "I Liv og Kunst" skildrer den talentfulde og følsomme skuespiller Albrecht Schmidt sit liv inden for scene- og malekunsten. Hans intelligente kunstnersind gennemvæver beretningen og giver den et interessant, fintfølende og nuanceret præg. Desuden er det et spændende teater- og litteraturhistorisk værk, der blandt andet byder på Albrecht Schmidts personlige skildring af mødet med Herman Bang.

Albrecht Schmidt, 1870-1945, var dansk skuespiller og maler. Hans sensitive temperament gjorde ham blandt andet til den bedste fortolker af Herman Bangs noveller efter dennes død. Bang påvirkede også hans skuespilkunst, og han udviklede sig til en elegant, elskværdig ræsonnør og bonvivant med en træfsikker replik. Også som fremstiller af den mere komiske karakter fik han succes – blandt andet grundet sin nuancerede ironi og karakteristiske enkelhed. Hans virkeplads blev efterhånden alle privatscenerne, men i 1920 vendte han tilbage til Kbh. og blev instruktør og skuespiller ved især Det Lille Teater og Dagmarteatret. Fra 1915-1917 var han direktør for Alexandrateatret (Betty Nansen).

Hans kunstinteresse kom blandt andet til udtryk i en afhandling om Edouard Manet, og selv var han i øvrigt en dygtig portrættegner og dyrkede især landskabet og interiøret. Det resulterede i flere separate udstillinger, og hans kunstglæde gjorde ham til samler af især Fridolin Johansens billeder, hvis maleriske værd han slog til lyd for. I 1937 udgav han sine erindringer "I Liv og Kunst" med en førstehåndsskildring af Herman Bang – og i 1941 en roman om skuespilleren Edmund Kean.
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages225 Sider
Publish date16 Oct 2017
Languagedan
ISBN epub9788711653142