Read sample
Read

Et brugt liv

"Mor købte Det nye Testamente til mig i stort format. Aften efter aften læste jeg et eller to kapitler i bogen. Vi sad ved bordet, Mor hæklede eller strikkede, Leif tegnede eller malede og der var en stor varm stilhed om os.

Jo mere jeg læste om Jesus, jo mere længtes jeg efter ham. Jeg drømte, at jeg gik sammen med ham og hørte alt, hvad han sagde til disciplene og til menneskene omkring ham.

Jeg forstod ikke alle hans lignelser, men jeg følte der var en mægtig kraft i ham og om ham, og efter Mor havde set en engel ønskede jeg af hele mit hjerte at se en engel, og endnu mere ønskede jeg at se Jesus."

Lean Nielsen husker tilbage på sin barndom i et københavnsk arbejderkvarter i 1940‘erne og 1950‘erne. Hans liv var præget af en kamp for tilværelsens fornødenheder og hans mors fanatiske religiøsitet, der forgrenede sig langt ind i hans eget liv.

Den danske forfatter og digter Lean Nielsen blev født i 1935 og debuterede i 1969 med digtsamlingen "Fru Jensen in memoriam". Herefter udgav han den ene digtsamling efter den anden, og i 1982 sprang han ud som prosaist med novellesamlingen "Ned ad trappen, ud på gaden".
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages215 Sider
Publish date02 Mar 2017
Languagedan
ISBN epub9788711683323