Read sample
Read

Ninka interviewer Margrethe Bohr

"Henne i hjørnet bag flyglet står Isensteins buste. De hvide høns i venne Willam Scharffs hønsegårdsbillede kagler respektløst ned i håret på Niels Bohr. Margrethe Bohr drejer lidt på det tunge bronzehoved. Helt ubevidst lader hun hånden stryge kærtegnende hen over de kolde kinder. Hun synes, udtrykket er for alvorligt, for strengt. - Min mand var jo netop meget blid."

Ninka interviewer Margrethe Bohr, en kvinde, der nok er mest kendt for at være gift med fysiskeren Niels Bohr, men som i sig selv må betragtes som en af det 20. århundredes store kulturpersonligheder.

Ninka var i mange år kendt og elsket for sine personlige og dybdegående portrætter af nogle af det 20. århundredes største, danske kulturpersonligheder. Anne Wolden-Ræthinge, også kendt som Ninka (1929-2016) var en dansk journalist og forfatter, der blandt andet udmærkede sig ved sine dybdegående portrætter og interviews af alt fra revykonger til royale, skuespillere til erhvervsfolk. I 1974 vandt Ninka den hæderkronede Cavlingpris for sine mange interviews.
1,16  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages12 Sider
Publish date01 Jul 2020
Published bySAGA Egmont
Languagedan
ISBN epub9788726196474