Epistler 1

”Det synes at min herre lægger mig til last at jeg prædiker så ofte om tolerance. Jeg mener at man kan ikke for ofte slå på den streng”

Epistlerne blev til i Holbergs sidste leveår. De er en klog gammel mands suveræne refleksioner. I 542 essays, fordelt på fem solide bind, vender han alle forfatterskabets hidtidige temaer, og flere til. Intet emne er for småt, intet for stort. Og ved at udforme teksterne som breve giver han dem en let og dagligdags tone – som løbende rapporter fra den aldrende barons liv og læsning.

I det første bind, der udkom i 1748, møder vi kejsere og filosoffer, paver og pedanter, bønder og bier. Emnerne spænder fra naturvidenskab og statskundskab til musik og teater. Og et hovedtema er religion med overvejelser om Guds godhed, forholdet mellem tro og fornuft og ikke mindst religiøs tolerance.

Holberg omfatter tekster fra hele Ludvig Holbergs mægtige forfatterskab: alle komedierne, alle essays, historieskrivning, naturret, digte, erindringer og en roman. De latinske tekster er nyoversat til dansk. De danske tekster er gengivet i moderne retskrivning så de kommer nutidens læsere i møde – med Holbergs egne ord, men uden vanskelige stavemåder.

17,44  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages369
Publish date07 Sep 2017
Languagedan
ISBN print9788771841886