Scener for samvær

Ritualer, performance og socialitet

Hvad har islandske spøgelser, indfødte åndemagere, mongolske shamaner og tibetanske dansere til fælles med transvestitter, turister, jazzsolister og Bruce Springsteen-fans? Hvad har mennesker i det hele taget til fælles i deres måder at være sammen på?

Bogens ti indlæg belyser fra hver sin kant, hvordan det foregår, når mennesker iscenesætter sig selv og hinanden i forskellige former for menneskelige fællesskaber. Det viser sig, at socialiteten lever af performance eller iscenesættelse: Enkeltpersoner skiller sig ud og påtager sig en særlig rolle. En gennemgang af ældre og nyere teori om ritual og performance fører frem til eksempler på, hvordan mennesker i overført forstand sætter scener for samvær.

Tilsammen handler bogens indlæg om den universelle menneskelige forestilling, som i rituelle og performative sammenhænge rækker langt ud over, hvad der foregår på en teaterscene. Bestræbelserne på at indfange socialitetens væsen berører forholdet mellem det kosmiske og det jordiske, guder og mennesker, solister og publikum, hverdag og fest.
29,99  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages220
Publish date07 Dec 2007
Languagedan
ISBN print9788779343627