Read sample
Read

Retsdemokrati

Retsdemokrati bygger på principper om menneskers ligeret til de værdier samfundet skaber i kraft af en fælles indsats. Det bygger på principper om medmenneskelighed og bekæmpelse af ulighed skabt af de ulige muligheder, der ligger dybt forankret i de tre andre grundideologier.
Fokus ligger på de to centrale aspekter af ethvert samfund – det socialøkonomiske og demokrati i en mere stringent betydning end den nuværende. Bogen gennemgår en model for et europæisk samarbejde med respekt for nationalstaten og de demokratiske grundprincipper.
Desuden skitserer den hvordan en globaliseret økonomi kan gennemføres, igen med respekt for nationalstaten og med en markant mindre grad af ulighed og magtøkonomisk dominans.
Bogen giver også en kritik af den noget ”kreative” form for konfliktløsning, der praktiseres globalt, med hvad det indebærer af menneskers lidelser og flygtningestrømme. Der beskrives også hvordan konfliktløsningen kan blive noget mere konstruktiv, og hvilken betydning dette kan få for forebyggelse og løsning af de problemer, der medfører flygtningestrømme og sult og nød.
Bogens undertitel er valgt til ”Diversitet skal vi dvæle ved”. Diversitet er ikke kun relevant i naturen. Det er i allerhøjeste grad relevant, både politisk, økonomisk og etnisk/kulturelt. Diversitet bør være et af de meste centrale styrende princip for alle samfundssystemer.
6,44  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages
Publish date08 Aug 2018
Published bySaxo Publish
Languagedan
ISBN epub9788799859313