About the author

Pär-Ola Jonas Jonasson (born Per Ola Jonasson; 6 July 1961) is a Swedish journalist and writer, best known as the author of the best-seller The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared.

Read sample
Read
Listen to sample
Listen

Analfabeten der kunne regne

Hun begyndte at arbejde som femårig og blev forældreløs, da hun var ti. Alt tydede på, at hun ville komme til at leve et stykke tid i sit skur i Sydafrikas største slumby og så dø uden at være savnet af nogen. Hvis hun nu ikke havde været den, hun var, men det var hun jo. Nombeko Mayeki var analfabeten der kunne regne.

Skæbnen i kombination med hendes talent fører hende væk fra Soweto, til international storpolitik, til den anden side af jordkloden og til to identiske og meget forskellige brødre. I løbet af rejsen lykkes det hende at irritere verdens mest frygtede efterretningstjeneste, inden hun en dag finder sig selv lukket inde i en kartoffelbil.

I ANALFABETEN DER KUNNE REGNE gør JONAS JONASSON op med kompromiløshed, magt fuldkommenhed og helt almindelig dumhed, og han gør det med humor og varme. Og én gang for alle slår han hun på myten om, at konger ikke slagter høns.

"Med ANALFABETEN DER KUNNE REGNE kunne JONAS JONASSON sagtens vinde det nordiske mesterskab i fed fantasi." - Børsen

"JONAS JONASSON skriver i et ukrukket og lakonisk sprog, og det er en fornøjelse at læse." - Jyllands-Posten

"Bogen har de samme kvaliteter, der gjorde JONAS JONASSONS DEN HUNDREDÅRIGE DER KRAVLEDE UD AF VINDUET OG FORSVANDT til en bestseller. Situationskomik, absurde drejninger og et lune, der får en til igen og igen at ville læse højt." - ALT for Damerne

"Hvis man hørte til dem, der elskede DEN HUNDREDÅRIGE DER KRAVLEDE UD AF VINDUET OG FORSVANDT, så vil man også være vild med JONAS JONASSONS nye roman ANALFABETEN DER KUNNE REGNE." - weekendavisen

24,15  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages380
Publish date28 Nov 2013
Published byModtryk
Languagedan
ISBN print9788771460209
ISBN epub9788771460551
ISBN audio9788771460636