Listen to sample
Listen

Afdøde monsieur Gallet / Den hængte fra Saint-Pholien. En Maigret krimi.

I perioden mellem 1930 og 1972 skrev den belgiske forfatter Georges Simenon ikke færre end 75 romaner og 28 noveller om den lunefulde kriminalkommissær Jules Maigret. En mastodontisk serie, som forlaget Rosenkilde & Bahnhof udgiver i kronlogisk rækkefølge. Dette er bind 1 og det rummer de to romaner Afdøde monsieur Gallet (1931) og Den hængte fra Saint-Pholien (1931).

Afdøde monsieur Gallet
Émile Gallet, en simpel handelsrejsende, findes skudt og dolket ihjel på et hotelværelse i Sancerre. Maigret tager modvilligt imod sagen, men det viser sig hurtigt, at Gallet har båret på en stor hemmelighed. Ikke alene har han tjekket ind på hotellet under falsk navn, han har også gennem 18 år levet et dobbeltliv, som han tilsyneladende har været i færd med at slette sporene af, da han er blevet myrdet ...

Den hængte fra Saint-Pholien
Maigret overværer en mand sende 30.000 francs med posten. Han følger manden til et hotel i Bremen, men udskifter i et lunefuldt øjeblik mandens kuffert med en nøjagtig magen til. Kufferten indeholder ikke andet end et blodigt sæt tøj, tydeligvis alt for stort til den underlige mand, og da Maigret gennem et nøglehul ser ham sætte en revolver for panden og trykke på aftrækkeren, breder mysteriet sig for alvor. Fransk kriminalserie om den piberygende kriminalkommissær Jules Maigret, der har viet sit liv til at opklare forbrydelser. Serien består af 75 romaner og 28 noveller oprindeligt udgivet mellem 1930 og 1972. Georges Simenon (1903-1989), belgisk forfatter. Kendt for sin enestående produktivitet, der medførte næsten 200 romaner og mere end 150 noveller. Serien om den franske kriminalkommissær Jules Maigret står imidlertid i dag som hans betydeligste værk – kendt og elsket verden over for bøgernes særlige atmosfære blandet med kommissær Maigrets unikke greb om opklaringsarbejdet.
8,89  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date02 Apr 2021
Published byRosenkilde
Languagedan
ISBN audio9788726676327