About the author

Edgar Rice Burroughs (September 1, 1875 – March 19, 1950) was an American fiction writer best known for his celebrated and prolific output in the adventure and science-fiction genres. Among the most notable of his creations are the jungle hero Tarzan, the heroic Mars adventurer John Carter and the fictional landmass within Earth known as Pellucidar. Burroughs' California ranch is now the center of the Tarzana neighborhood in Los Angeles.

Read sample
Read

Tarzan triomfeert

‘Tarzan triomfeert’ is het vervolg op ‘Tarzan de onoverwinnelijke’ waarin onze held voorkomt dat de Sovjet-communisten de stad Opar plunderen. Tarzan krijgt ditmaal te maken met Leon Stabutch die door Stalin op pad is gestuurd om de dood van een Russische agent te wreken. En dan zijn er de laatste afstammelingen van een bizarre sekte met een verwrongen kijk op het Christendom. Ze staan op het punt om Lady Barbara Collins op te offeren voor hun geloof – weet Tarzan haar te redden?

‘Tarzan triomfeert’ is het vijftiende boek in een reeks van vierentwintig boeken over Tarzan, waaraan auteur Edgar Rice Burroughs tot in de jaren veertig heeft gewerkt. Het is talloze keren verfilmd en beroemd geworden door onder andere de animatieserie van Disney in 1999, een versie waarvoor Phil Collins de soundtrack componeerde.
De verhalen van Tarzan, geschreven door Edgar Rice Burroughs, zijn nog spannender en veelzijdiger dan je zou denken. Iedereen kent Jane, de slechterik Clayton, Professor Archimedes en Tuk, maar de boeken zijn gevuld met nog veel meer geweldige karakters. Je kent Tarzan pas echt als je de boeken hebt gelezen, en daar kan je niet snel genoeg mee beginnen! Edgar Rice Burroughs (1875-1950) was een Amerikaanse schrijver die voornamelijk bekend staat om zijn populaire boekenreeks over Tarzan en de sciencefictionreeks die zich afspeelt op Mars. Het lezen van pulpbladen, die in die tijd populair waren, inspireerde Burroughs om zelf verhalen te schrijven. De verhalen over de jungleheld Tarzan zijn wereldberoemd en zijn ondertussen bijna 100 keer verfilmd in animatie- en speelfilms en uitgebracht als televisie- en stripseries.
4,76  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages252 Sider
Publish date17 Jan 2022
Published bySAGA Egmont
Languagedut
ISBN epub9788728002704