Read sample
Read
Listen to sample
Listen

En irsk oprørers bekendelser

Kort før sin død fortalte den irske oprører og ballademager Brendan Behan sin livshistorie til forlagskonsulenten Rae Jeffs. Selvom han beretter om slagsmål, drukkenskab og livet som en forhenværende ungdomsforbryder, så sidder man tilbage med et varmt billede af Brendan Behan. Bag den hårde overflade gemte sig en godhjertet, blid dreng, der trods sit vilde liv aldrig blev forhærdet.

Den engelske presse skrev:
"…en livfuld beskrivelse af hans farverige, larmende og urolige liv…en stærk bog…der er ingen tvivl om, at stemmen er Behans… dette er virkelig Behan – altfavnende, munter, medfølende, ja selv uskyldig, således træffer vi ham her, levende og smittende… de oprørske rå fortællinger er ikke nye, men Behans fantastiske evne til at forme sproget gør denne bog til det bedste epitaf over en irsk legende…"

Brendan Behan (1923-1964) var en irsk digter, forfatter, dramatiker og sangskriver. Han var aktiv i IRA, fra han var barn og til sin død i 1964. I 1939 blev han anholdt for besiddelse af sprængstoffer og dømt til tre års fængsel i Borstal. Hans første skuespil, "The Quare Fellow" blev opført i Dublin i 1954, og sidenhen har han skrevet flere skuespil, bøger og sange. Brendan Behans erindringer, "En irsk oprører" og "En irsk oprørers bekendelser", fra blev internationale bestsellere.
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages275 Sider
Publish date15 Mar 2018
Languagedan
ISBN epub9788711706503
ISBN audio9788726032758