Read sample
Read

Kaptajn Blood

Peter Blood, som er uddannet læge, har efter en tid i den hollandske admiral Michiel de Ruyters tjeneste nedsat sig som læge i Bridgwater i Somerset. Her bliver han indblandet i hertugen af Monmouths oprør mod kong James II, og dømmes efter slaget ved Sedgemoor i juli 1685 til deportation til Barbados, hvor han bliver købt som slave af den koleriske plantageejer oberst Bishop. Her møder han sit livs kærlighed, Arabella Bishop, som han dog som slave ikke har nogen umiddelbare muligheder for at gøre sin opvartning, selv om han lidt efter lidt på grund af sine lægekundskaber skaffer sig en vis anseelse og vinder indpas hos øens guvernør.

Da et spansk skib angriber og indtager hovedstaden på Barbados, lykkedes det ham sammen med en lille flok medslaver at erobre skibet og flygte til sørøverhovedkvarteret Tortuga. Herfra følger vi ham med hans gode skib "Arabella" på skift som sørøver og i henholdsvis den engelske, franske og spanske konges tjeneste, indtil han efter et magtskifte i England atter kan blive en respektabel mand.

"Kaptajn Blood" startede tilværelsen som en serie noveller i det amerikanske blad "Premier Magazine" i 1921, og blev derefter omskrevet til en sammenhængende roman. Handlingen i romanen og selve figuren Peter Blood er (som de fleste af Sabatinis romaner) baseret på virkelige begivenheder og personer.

Rafael Sabatini (1875-1950) var en amerikansk/italiensk forfatter. Hans produktion omfatter bl.a. 31 romaner, mange af dem historiske eventyr- og spændingsromaner som "Kaptajn Blood", "Scaramouche" og "Havørnen". Hans bøger sammenlignes ofte med Robert Louis Stevenson og Alexandre Dumas.

6,04  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition1. ebogsudgave
Printed pages273 Sider
Publish date20 Nov 2021
Published byeBibliotek 1800
Languagedan
ISBN epub9788779797666