Listen to sample
Listen

Prinsesse Benedikte

"Lad dagens glædelige begivenhed blive et tegn for os – et forårstegn om lysere tider, om frihed for land og folk, om arbejde og fred for alle. Større forhåbninger er aldrig stillet ved et lille barns vugge", kunne man læse på de plakater, det illegale ’Danske Tidende’ satte op i København under overskriften: ’Kongesalutten har lydt’."

Under besættelsen havde man ikke lov til at affyre de traditionelle 27 skud fra Batteriet Sixtus, da prinsesse Benedikte blev født den 29. april 1944, men alligevel bragte fødslen af kong Frederik IX og dronning Ingrids andet barn håb i den danske befolkning, der havde hårdt brug for det under besættelsens sidste to år.

Prinsesse Benedikte fortæller i anledning af sin 50 års fødselsdag om sit spændende liv. Hun husker tilbage til barndommen på Amalienborg, Fredensborg, Gråsten, Trend og kongeskibet Dannebrog, fortæller om mødet med prins Richard, som hun senere giftede sig med, og om sit store arbejde med spejderbevægelsen. Journalist og forfatter Randi Buchwaldt (f. 1930) står bag flere historisk orienterede fagbøger, herunder "Marselisborg: slot og fristed", "Kongehusets farmor og oldemor Dronning Alexandrine" og "Et hjørne af Hellebæk: om huse og mennesker og hvad et gammelt egetræ kan have oplevet".
6,31  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date30 Nov 2020
Languagedan
ISBN audio9788726467796