Read sample
Read

Caroline Mathilde. Magt og skæbne

CAROLINE MATHILDE. MAGT OG SKÆBNE fortæller den tragiske og turbulente historie om dronning Caroline Mathilde, der var gift med den sindssyge Christian 7., men som indledte et kærlighedsforhold til kongens livlæge, Struensee. Det voldsomme trekantsdrama har igen og igen givet saft og kraft til såvel skønlitteraturen som faghistorien, og senest også til filmatiseringen i april 2012.

Gennem beskrivelser af barndommen, de første ensomme år ved det danske hof, mødet med Struensee og ikke mindst de hofintriger og rænkespil, der udspillede sig, får læseren en enestående indsigt i den kultur og de til tider absurde forhold, der herskede ved det danske enevældshof i 1700-tallet – forhold, der minder om vor tids spin og lobbyisme. Bogen er en spændingsmættet pageturner i sin undersøgelse af de politiske omstændigheder, der medvirkede til Struensee og Caroline Mathildes fald.

Forfatteren Michael Bregnsbo har haft adgang til en hidtil ukendt omfattende brevveksling fra Caroline Mathildes hånd. En brevveksling som kaster nyt lys over det skæbnesvangre trekantsdrama.

"Michael Bregnsbo har begået endnu et mesterværk, krydret med billeder og anekdoter, og bogen kan varmt anbefales til både historisk kyndige og den helt almindelige læser med interesse for spændende Danmarkshistorier."
- Historie Online

"En dybtgående og kærlig skildring af den unge, ulykkelige dronning, som kom så galt af sted."
- Berlingske
12,75  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages312 Sider
Publish date01 Mar 2012
Languagedan
ISBN epub9788711392652