Listen to sample
Listen

Ett försvinnande

En tidig sommarmorgon kommer paret Hanssons blivande svärson, löjtnanten, hem till dem med sin nyfödda son inlindad i en filt. Han var försenad till arbetet på regementet i Sollefteå, och paret Hanssons dotter verkar ha lämnat hemmet under natten, löjtnanten tror att hon är hos en vännina. Detta förvånar paret Hansson, väninnan var ju bortrest.

Efter att löjtnanten lämnat sonen hon sina morföräldrar börjar fru Hansson gråta, hon har en känsla av att något hemskt har hänt. Dottern och löjtnanten har haft ett turbulent förhållande, hon har blivit misshandlad ett flertal gånger, och till och med våldtagen.

Fru Hansson åker för att leta efter dottern Eva, men hittar bara en hotfull lapp från löjtnanten i hennes hem. Snart börjar hon misstänka att Evas försvinnande inte är frivilligt, och polisen kopplas in. Vad polisen inte vet då, är att de just har börjat arbeta med ett av sina svåraste fall någonsin. I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall. Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.
4,38  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date10 Dec 2020
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN audio9788726785272