Read sample
Read

Oplysende fortegnelse over de genstande i Det Kongelige Museum for nordiske oldsager i København, der er forarbejdede af eller prydet med ædle metalle

I begyndelsen af 1800-tallet åbnede Det Kongelige Museum for Nordiske Oldsager for offentligheden, og det stod hurtigt klart, at en fuldkommen inventarliste over museets metalgenstande ville være et vigtigt middel til at sikre samlingen, da metalværdien ville kunne friste eventuelle tyve.
Derfor udarbejdede arkæolog Vilhelm Boye denne komplette oversigt over museets metalgenstande fra bronzealderen og jernalderen, hvor alt lige fra smykker til brugsgenstande og våben bliver beskrevet ned til mindste detalje. Vilhelm Christian Boye (1837-1896) var en dansk arkæolog. Han arbejdede blandt andet ved Museet for de nordiske Oldsager, der senere blev en del af Nationalmuseet, foretog en række arkæologiske undersøgelser i marken og skrev flere mindre afhandlinger samt hovedværket "Fund af egekister fra bronzealderen i Danmark". Vilhelm Boye var desuden frivillig i krigen i 1864 og deltog i slagene på Als og ved Dybbøl.
6,31  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages144 Sider
Publish date26 Aug 2021
Languagedan
ISBN epub9788726368710