Read sample
Read

Den blege ridder

- fortællinger fra "Prometheus"

Oehlenschläger udgav i 1830'erne tidsskriftet "Prometheus", der blandt andet indeholdt de kortere fortællinger eller noveller, der her er samlet:

Den blege ridder - Rane og Else synes bestemt for hinanden, da en hjemvendt tempelridder, der er undsluppet den franske kong Philips efterstræbelser, kommer imellem.

Den gale Uglspeil - borgersønnen Lukas elsker adelsfrøkenen Rosa, hvis formynder ikke ønsker et ægteskab mellem de to. En galning, der indbilder sig at være Tile Uglspeil, hjælper med at bringe alt på sin rette plads.

De tvende jernringe - halvbrødrene Francesco og Lorenzo er hinandens modsætninger og kommer ofte op at toppes. En sigøjnerske forærer dem hver en lakeret jernring, der skal minde dem om, at de hver for sig kun har een broder i livet. Men agter de det ikke, vil engang synet af broderens ring styrte forbryderen i fortvivlelsens afgrund.

Den italienske digter blandt de vilde - en italiensk digter forliser under en rejse i et koldt, nordisk land, hvor han må tilbringe resten af livet hos et vildt og krigerisk folk.

Digterbesøget - skildring af digteren Herman Wessels (fiktive) besøg hos den gamle Johannes Ewald.

Den billige kunstdommer - den unge Vinfred kommer omkring i verden, men må sande, at livets mening findes i det jævne og dagligdags, ikke på højderne.

6,04  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages156 Sider
Publish date05 Jun 2006
Published byeBibliotek 1800
Languagedan
ISBN epub9788779791107