Når tro kommer på tværs

Etiske dilemmaer mellem religion og samfund

Debat- og fagbog, der ruster læseren til at finde, vurdere og argumentere for egne etiske grænser i krydsfeltet mellem religion og samfund. Bogen vil udfordre mange læseres holdninger og grænser og er samtidig velegnet til undervisningsbrug på for eksempel pædagog- og lærerseminarier og sundhedsuddannelser.

Hvad gør lægen, når patienten vil overlade helbredelsen til Gud? Skal menuen i børnehaven både leve op til dansk madtradition og tilgodese religiøse behov? Bør alle sygehuse have et kirkerum, eller kan det erstattes af et multi-religiøst bederum? Det er spørgsmål som disse, Jacob Birkler,undersøger i denne bog. Det sker under fire overskrifter: Seksualitet, sundhedsvæsenet, familie og børn samt det sociale. Og så får læserne tilmed en lynguide i håndtering af etiske dilemmaer.

Om forfatteren: Jacob Birkler (født 1974) er cand.mag. i filosofi og psykologi, ph.d. i medicinsk etik, foredragsholder og forfatter til en lang række bøger. Han var formand for Det Etiske Råd 2011-2016 og deltager i den offentlige debat med et skarpt blik for vores samfunds aktuelle etiske udfordringer.
16,09  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages176 Sider
Publish date12 Mar 2021
Languagedan
ISBN epub9788772322148