Ramadan: Den mest velsignede måned

Ramadan er navnet på den mest velsignede måned i den islamiske månekalender. Denne måned besidder mange pragtfulde aspekter i sig selv. Ramadan er måneden, hvori Koranen er blevet nedsendt og den obligatoriske faste finder sted. Denne måned er Koranens fødselsmåned og fastemåneden. Ramadan er derudover måneden for tahajjud-bønnen (nattebønnen, som man står op til), taraweeh-bønnen (en særegen bøn forbundet med Ramadanen), zakāt al-fiṭr (den obligatoriske almisse, der skal betales til de fattige i forbindelse med eid al-fiṭr), iˋtikāf (religiøs afsondrethed).  Ramadan er måneden for åndelig spænding i den muslimske verden. I denne måned finder der i øvrigt mange sociale arrangementer sted. Ramadan er desuden barmhjertigheds- og tilgivelsesmåneden ligesom den også er fred- og tilbedelsesmåneden. De gode gerninger udført i denne måned bliver belønnet med specielle belønninger. 

Bogen introducerer læseren til de helt basale Ramadan-relaterede emner henholdsvis Ramadan-Koran relationen, den troendes forhold til Koranen, fasten og dens regler, laylat al-qadr (natten, hvori Koranen blev åbenbaret), iˋtikāf, taraweeh- og tahajjud-bønnen, zakat al-fiṭr, eid al-fiṭr samt eid-bønnen. 

Bogen henvender sig til i almindelighed enhver, der ønsker at have en mere omfattende indsigt i vigtigheden og betydningen af Ramadan i islam og i særdeleshed alle muslimer, der vil opnå en bevidsthed omkring alle de helt basale emner forbundet med denne måned.
18,62  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages121
Publish date12 Apr 2022
Published byForlaget Hikma
Languagedan
ISBN print9788797302224