Himmelen under Brønshøj

Digtsamlingen Himmelen under Brønshøj er endnu en digterisk raptus fra Lasse Rydberg der skrev 32 digte om en gammel mand, der ser tilbage på tiden i krigs- og efterkrigstidens liv i Brønshøj.

Lasse Rydberg siger om digtsamlingen: "Jeg, nu en og firs år, ser på en lille dreng, der var mig. Det er digtsamlingens omdrejning, at jeg ser min barndom med drengens opdagelse af verdenen. Drengen og byen Brønshøj flyder sammen, byens stednavne har deres navn i drengens opdagelse af livet. Sted og liv bliver uadskillelige. - Jeg ser min barndom gennem drengen i erindringens prisme."

Lasse Rydberg begyndte først at skrive da han var 78 år. Da skrev han i en raptus 34 digte på fem sommeruger. 28 af digtene blev til hans debutdigtsamling BARNEVOGNSCAFEEN og andre digte om alderdom. En åben og humoristisk fortælling om at være gammel. Udgivet i 2019. Lasse Rydberg har aldrig drømt om at se sig selv som digter. Da han blev ramt af Parkinsonsygdommen oplevede han, at hans veltalenhed og velformulering tabte pusten. Han opdagede, at når han skrev på computeren (han kunne ikke mere skrive læsevenligt med en pen) så kom der ord og tekster ud af fingrene, han ikke syntes at have dikteret. Der voksede en sproglig verden op i skriveprocessen, der var ved at forlade ham i talen. Hans nye vej til at finde sproget blev i fingrenes kluntede rystende vej over tasterne. Der mødte ham en uset evne til at udtrykke sig i digtning.

Lasse Rydberg har arbejdet som lærer, forsker, universitetslærer, skoleinspektør og skribent og redaktør. debuterede som digter i 2019. Allerede i 2020 udkom den næste digtsamling ER DET LIDT FORBUDT AT DØ der er skrevet under Coronapandemien. Han er født i 1940. Bor på Østerbro med sin kone Ellen Georg, der er billedkunstner.
17,10  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages68
Publish date25 Feb 2022
Published byEget forlag
Languagedan
ISBN print9788793928930