Ned gennem Holland og Belgien – En kulturhistorisk rejse

Buy printed book
 
23,77  USD
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
21,47  USD
På sin togrejse ned gennem Holland og Belgien tager Jørn Ørnstrup læseren med til fem byer, som han kender godt.    
På sin lystvandring gennem byerne fortæller han om kulturlivet, caféer, restauranter og de kunstnere og forfattere, som har præget stederne. Samt om kolonialismen og de dramatiske begivenheder, som på tværs af historien har fundet sted i området.   Stederne er: Amsterdam, Den Haag, Antwerpen, Brugge og Bruxelles.     

Turist i Tyskland
”Som at gå med Jørn Ørnstrup, mens han øser af sin viden. Det er altså blot en kop kaffe på en gammel café, men vi får lige historien om forfølgelse af jøder og anderledes tænkende med henover to diktaturer.”   
Berlin-guide.dk     

På café i Wien
”På baggrund af stor akkuratesse, kærlighed og uforglemmelige stunder skildrer Jørn Ørnstrup cafélivet og dets historie. Her er tale om engagement og stilsikker indsats, hvor der mellem linjerne står, at forfatteren befinder sig i sit sande element.”   
SKlassisk.dk       

Uddrag af bogen
Inde fra hotellets restaurant fornemmer jeg en dejlig duft af mad. Jeg mindes, at jeg engang sad i restauranten sammen med min kæreste Lis og indtog fremragende mad og god vin. Samtidig husker jeg, at den ene af de to tjenere, som opvartede os under middagen, var lettere beruset, da vi nåede til desserten og ostene. Inde i hotellets Café Métropole standser jeg foran et billede af mundharmonikavirtuosen Toots Thielemans. Det fortælles, at han i sin tid debuterede som musiker her på hotellet. Belgieren har spillet sammen med jazzkoryfæer som Benny Goodman, Charlie Parker og Miles Davis. Indtil 2014 var den 92-årige musiker aktiv med sin mundharmonika. ”Jeg har fået en bestemt gave,” sagde Toots Thielemans og tilføjede: ”Når jeg dør, vil jeg sige til ham deroppe: ”Du har givet mig noget, som jeg har fået det bedste ud af.” To år senere, i 2016, døde den kendte musiker.

Om forfatteren 
JØRN ØRNSTRUP er cand.phil. og medlem af Danske Rejsejournalister. På sine rejser har han gennem årene skrevet kultur- og rejseartikler for bl.a. Jyllands-Posten, Sjællandske Medier og Dagbladenes Bureau. Han har tidligere udgivet Forelsket i Lissabon, På café i Wien, Indtryk fra Østtyskland, Ned gennem Østeuropa, Ned gennem Italien, Ned gennem Frankrig, Længslernes land, Turist i Tyskland og På strejftog i Sverige.
Edition1
Printed pages218
Publish date18 Mar 2022
Languagedan
ISBN print9788775754007
ISBN epub9788775755622
News in your inbox
Subscribe to our newsletter
Subscribe now
Language:
Danish
English
German
All other languages
Format
Printed book
Pdf
Epub
Audiobook