Nat på Cassablanca

Nina Mastrantonio, der er marskal i carabinierikorpset i Parma, skal arbejde dobbelt så hårdt for at blive respekteret: Hun er en kvinde, hun er smuk, og hendes hud er sort. Derudover er hun en egensindig type, er stædigt single og foretrækker, til sine kollegers bestyrtelse, uforpligtende sex frem for et stabilt forhold. På en anden måde spiller følelser en stor rolle for den unge identitetssøgende kvinde: Hun er italiener med somalisk oprindelse, er stolt af sine egne traditioner, men samtidig fast besluttet på at etablere sig i Italien, hvor hun blev født.    
På en regnfuld mandag bliver liget af den kønne pilot Marco Cagli fundet i en lejlighed. Offeret ligger nøgen på sengen med en plastikpose over hovedet. Der er dem, der gerne vil afvise sagen som en autoerotisk leg, der gik galt, men Nina er af en anden mening: Hun kendte godt manden, også hans seksuelle vaner.    
Nina beslutter sig for at påbegynde en mordefterforskning. Ikke mindst efter at hun er begyndt at modtage anonyme sedler med mærkelige litterære citater: De prøver at fortælle hende noget, men hvad? Og hvorfor forsøger en ung prostitueret at komme i kontakt med hende? Og hvorfor er byens spidser tavse som østers?    
Mange spor fører til swingerklubben Casablanca, der frekventeres provinsens bedsteborgere. Nina er alene mod alle i en verden af magtspil, sex og afpresning, og ingenting er, hvad det ser ud til i denne foruroligende sag.         

Uddrag af bogen 
Marco Caglis lig lå på sengen, men Nina fokuserede først på hele værelset. Hun kunne tydeligt lugte den skarpe stank af urin og anstrengte sig for at ignorere den. Hun så sig omkring. Værelset syntes ryddeligt og rent. Den eneste detalje var den tomme vodkaflaske, der var placeret på kommoden. Intet glas. Pilotuniformen var smidt på en stol ved siden af vinduet, bukserne over sædet, jakken over ryglænet med et udadvendt ærme, som var den skødesløst krænget af og efterladt.    Det var ikke hans måde at klæde sig af på.    Skjorte og slips, der begge var krøllede, stak frem under bukserne. Skoene stod derimod ved siden af det hvide klædeskab, der fyldte en hel væg. De stod ordentligt side om side. Nina vidste nu, at det var blevet kroppens tur, og fortalte sig selv, at jo hurtigere hun inspicerede den, jo hurtigere ville det være overstået. Kroppen lå nøgen på sengen, halvt dækket af det hvide bomuldslagen, hvorfra det det         

Om forfatteren 
Daniela Grandi (f. 1969) er italiensk forfatter. Ved siden af livet som krimiforfatter arbejder hun som nyhedsjournalist på tv. Nat på Casablanca er første bind i serien om marskal Nina Mastrantonio.
20,93  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages368
Publish date18 Mar 2022
Languagedan
ISBN print9788775753239