Kvinden med den blå stjerne

Gribende roman baseret på de virkelige beretninger fra 2. Verdenskrig om de polske jøders flugt fra Kraków. Af forfatteren til Hittebarnets historie.

Polen 1942. Attenårige Sadie Gault bor med sine forældre i Krakóws jødiske ghetto. Da nazisterne begynder at deportere ghettoens indbyggere, er Sadie og hendes forældre tvunget til at søge tilflugt i byens kloakker. En dag kigger Sadie op gennem en rist og ser en ung kvinde på sin egen alder købe en buket blomster.

Ella Stepanek er en velhavende ung kvinde, der lever et liv i relativ lethed sammen med sin stedmor, som har udviklet et tæt forhold til den tyske besættelsesmagt til Ellas venners forargelse. Ensom og tung af længsel efter sin kæreste, der er draget i krig, vandrer Ella hvileløst rundt i Krakóws gader. En dag hun er ude på et ærinde på markedet, fanger hun et glimt af noget, der bevæger sig under en rist. Ved nærmere eftersyn opdager Ella, at det er en pige, der gemmer sig under jorden.

PAM JENOFF er forfatter til flere historiske romaner. Hun har en uddannelse i statskundskab og har også en masters i historie fra Cambridge. Efter studierne i England blev hun ansat ved Pentagon og arbejdede tre år for den amerikanske udenrigstjeneste i Kraków med sager med forbindelse til Holocaust. Her blev hun optaget af de polske jøders historie under 2. Verdenskrig. I 1998 forlod hun udenrigstjenesten for at uddanne sig til jurist, og hun bor nu nær Philadelphia med sin mand og tre børn, hvor hun ved siden af sit forfatterskab underviser i jura.
21,80  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages360
Publish date26 Apr 2022
Published byAlpha Forlag
Languagedan
ISBN print9788772390611